Vælg sprog
Dansk
English
Nederlands
Norsk
Deutsch
Svenska
Dansk

april 2020

DIY Påskeæg til hesten

Lav dine egne flotte påskeæg til din hest! Et hyggeligt påskeprojekt for hele familien. 10 nemme steps, med ingredienser som findes i de fleste hustande. 

 

Ingredienser 
16 store påskeæg 

10 skriver rugbrød
500 ml. vand 
5 gulerødder 
1 dl sukker 
4 dl havregryn, rugflager etc. 
5 dl mel 
Flormelis + naturlige frugtfarver

Der kan tilføjes og erstattes op til flere ingredienser. Har man ikke rugbrød, brug i stedet gamle rundstykker, toastbrød mv. Gulerødderne kan erstattes eller suppleres med revet æbler, og vandet kan erstattes med æblemost eller juice. Der kan tilføjes rester af hørfrø, sesam, solsikkekerne mv. 

 

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

2. Smuldre rugbrødet i en skål og hæld vandet over. Lad det stå og trække 15-30 min. 

3. Giv gulerødderne fint 

4. Pisk det opbløde rugbrød med en håndmikser, så det bliver til en grød.

5. Tilsæt gryn og sukker og pisk igen. 

6. Tilsæt gulerødder og pisk. 

7. Tilsæt melet mens du pisker. Det kan være der skal bruges mere eller mindre mel end der fremgår af opskriften. Det afhænger af væsken i gulerødderne, samt størrelserne på brødskiverne. 

8. Når massen har samlet sig til en lettere klæbrig masse kan påskeæggene formes i den ønskede facon og størrelse. Jeg har valgt at lave nogle halv store ægge formede påskeæg. Jeg brugte en ske til at forme æggene med. 

9. Bag dem i midten af ovnen i ca. 30 min, alt efter størrelse. 

10. Pynt de afkølede æg med flormelis farvet med naturlig frugtfarve.

 

God fornøjelse!
- Og rigtig god påske. 

 

Af: @louiseveirup

 

skaermbillede-2020-05-13-kl-131206.jpg

maj 2020

Fra hovkræft til sunde hove! - SE HVORDAN

Læs mere

92462149_3191432534415959_4162246913858469888_n.jpg

april 2020

DIY Påskeæg til hesten

Læs mere

horse-3553269_1920.jpg

april 2020

5 ting hestefolk ikke forstår...

Læs mere

images.jpg

april 2020

Når halen klør..

Læs mere

Vi bruger cookies. Ved at bruge vores website acceptere du automatisk brugen af Cookies. Vi bruger Cookies udelukket for at optimere brugeroplevelsen.Ok